Hoe Exposar eCommerce Managers helpt aan hogere conversie en lagere retouren

Video: Kleureechte fotografie voor eCommerce

Het belang van kleurechte fotografie voor eCommerce

Video: eCommerce strategie voor modemerken

eCommerce strategie voor modemerken

Video: 3 tips voor de online marketeer

Shoppable Fashion Content - 3 tips voor de online Fashion Marketeer

Video transcripts

 

Als eCommerce Manager is het voor jou belangrijk de shopper en plezierig winkelbeleving te bieden tegelijkertijd de conversie te verhogen.
De vraag is, what is de beste tool om dat te bereiken?

Het antwoord…. shoppable fashion content. Bij Exposar werken we nauw samen met eCommerce bedrijven zoals Hunkemöller, Vingino, Colourful Rebel.

 

Het is ons doel de eCommerce manager te helpen meer omzet, meer traffic en meer conversie te generen door middel van content. Laten we kijken naar de behoeftes van de consument

 

Op een webshop is een bezoeker opzoek naar een rijke productervaring. Wanneer je weet een ervaring over te brengen is de kans op interactie en conversie vele malen hoger. Je creert een win-win situatie. De consument is blij met de kledingstuk en jij blij met de verkoop maar zo makkelijk is het niet altijd. De consument is namelijk op zoek naar zoveel mogelijke informatie om haar aankoop beslissing te ondersteunen en dat is precies de reden waarom product content zo belangrijk is.

 

Welke content is geschikt voor jouw merk?

Bij Exposar zijn de mogelijkheden eindeloos. Zoek je een productfoto of wil je een kledingstuk op een model laten zien of misschien een lookbook zodat je de shopper inspireert? Allemaal nodig maar ze hebben allemaal een andere functie. En wat dacht je trouwens van video? Niets komt dichter bij een echte productervaring dan een video. Het biedt de shopper namelijk vertrouwen dat de kledingstuk naar de verwacthing is.

 

Hoe video content een verschil maakt
Er zijn zelf merken waar wij weten dat de retouren met 25% verlaagd zijn.

 

En hoe zit het met geschreven content?

Inderdaad, vergeet productteksten niet. Pakkende productteksten helpen de foto of video nog meer tot leven te komen en google heeft goed geschreven teksten nodig om kopers naar je website te sturen.

 

Bij Exposar helpen wij Ecommerce manager graag hun doelstelling te bereiken door middel van Shoppable Fashion Content.

 

Wil je meer weten? Reserveer een gratis orienterende afspraak met mij door te klikken op de button hieronder, of, voeg me toe op Linkedin.

 

Heel graag, tot ziens!

Hoe we jouw als E-commerce manager
kunnen helpen

 

Als E-commerce manager draait het voor jou allemaal om het behalen van hogere conversies en lagere retouren. Wij kunnen je daarbij helpen.

 

✓ Hogere conversie: Goede product content leidt tot hogere verkopen. Benieuwd hoe dat komt?


Een van de belangrijkste reden voor een klant om iets níet te kopen, is onduidelijkheid. Bijvoorbeeld over de kleur van het item of de details. Dankzij de hypermoderne techniek waarmee wij werken, kunnen wij een kleurechtheidsgarantie afgeven en zijn wij in staat om zelfs de kleinste details haarscherp in beed te brengen. Omdat wij alle product content onder één dak maken – van beeld tot tekst, van lookbook tot stories – helpen wij je om het héle verhaal te vertellen.

✓ Lagere retouren: Retouren zijn onlosmakelijk met e-commerce verbonden, geen enkele online retailer ontkomt eraan.

 

Als het artikel voldoet aan de verwachtingen van de koper, is de kans dat het retour wordt gestuurd heel klein. Toch stuurt bijna 1 op de 3 kopers het artikel terug (Bron: M3 Consultancy), een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat het item er anders uit ziet dan verwacht. Dat kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld de kleur van het item.

 

Dankzij de hypermoderne techniek waarmee wij werken, zijn wij in staat om 100% kleurechte productfoto’s aan te leveren. Dit betekent dat de kleuren van het product en de foto exact overeenkomen. Of het nu om Model- of Productfotografie gaat. Wij stemmen de kleuren van de modelfoto’s af op die van de productfoto, zodat een klant nooit meer hoeft te denken “Is het nou zwart of donkerblauw?”.